В Telegram се споделят случаи и на мобилизирани студенти, както и

...
В Telegram се споделят случаи и на мобилизирани студенти, както и
Коментари Харесай

Мобилизация в Русия: Връчени призовки и драматични опашки по границите

В Telegram се споделят случаи и на мобилизирани студенти, както и на военни, които причакват младежи с призовки пред изходите на метрото

Два дни, откакто Владимир Путин подреди частична готовност на популацията за войната в Украйна, в обществените мрежи се появиха видеоклипове с трагични подиуми на разплакани фамилии. На фрагментите се виждат мъже, които се сбогуват с родственици и близки пред центровете за готовност, предаде .

В обществената мрежа Telegram се споделят случаи и на мобилизирани студенти, както и на военни, които причакват младежи с призовки пред изходите на метрото. Продължава и засилената емиграция. Опашката от коли за излизане към Грузия доближи 8 километра. Финландия също регистрира засилен трафик от Русия. А опашка на бягащи се образува даже на границата с Монголия. Историята на един от руснаците, които минаха границата на Грузия през днешния ден - споделя Лилия Мустакова.

Никита Курюмов е на 24 години от Росто̀в на Дон. Когато се свързваме с него, той се намира на към 100 метра от границата на Русия с Грузия, след 14 часа път.

„ Не желая да вървя да се удрям за Путин. Не желая да умра за него. Никой не знае какво ще се случи на следващия ден. Кой ще пристигна в дома му. Всичките ми другари желаят да се махнат ”, споделя мъжът.

Никита се тормози, че във всеки един миг може да бъде извикан на фронта.

„ Всеки мъж от 18 до 50 години може да е част от армията. Всеки, без съществени здравословни проблеми, може да бъде извикан. И не можеш да откажеш. Имах работа, имам семейство. Наистина харесвах живота си, само че в този момент трябваше да го оставя и да тичам ”, добави мъжът.

Никита се надява някой ден да се върне вкъщи, само че не и преди да се промени държавното управление. Дотогава ще остане в Грузия, където приятелите му ще му оказват помощ да се приспособява.

„ Наистина обичам родината си, тъй като е прелестна, само че се ръководи от неприятни хора. Много неприятни хора ”, заключи той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР